Module plannen

De eerste stap in het plannen van onderwijs is het koppelen van modulen aan een bepaalde combinatie van schooljaar, periode, leerroute, lesplaats en studentsoort.

Ga naar MODULE PLANNEN in het tabblad ‘Onderwijs’ door hierop te klikken.

Bovenaan vindt u 5 keuzelijsten voor schooljaar, periode, leerroute, lesplaats en studentsoort. Daaronder voor de betreffende combinatie de gekoppelde modulen.

 

De aanwezige koppelingen van modulen kunnen worden gewijzigd door te klikken op wijzig. Koppelingen kunnen verwijderd worden door te klikken op de link verwijder. Is deze link grijs, dan zijn aan de module al 1 of meerdere onderwijsvormen gekoppeld en is het niet mogelijk deze te verwijderen.

Selecteer de juiste combinatie voordat u modulen koppelt.

Klik vervolgens op voeg nieuwe module toe om een module te koppelen.

Het gekozen schooljaar, de periode, leerroute, lesplaats en studentsoort zijn al ingevuld.

  1. Kies bij module een bepaalde module uit de keuzelijst. Komt de door u gewenste module niet voor in de keuzelijst, dan kan het zijn dat deze module nog moet worden aangemaakt. (zie Aanmaken module).
  2. Kies bij fase de hierbij behorende fase.
  3. Kies bij budgetgroep de budgetgroep waartoe deze module behoort.
  4. Kies bij verantwoordelijke een medewerker die voor deze module verantwoordelijk is.
  5. Kies bij budgetregel de juiste budgetregel.
  6. Vul bij aantal studenten het verwachte aantal studenten in, dat deze module gaat volgen.

Niet alle bovengenoemde gegevens hoeven meteen vastgesteld te worden. Het is namelijk ook mogelijk om deze gegevens later nog te wijzigen.

Sla vervolgens de gegevens op door te klikken op sla gegevens op en keer terug naar vorige pagina. Herhaal dit proces tot u alle modulen gekoppeld heeft. Overigens kunt u ook later nog modulen koppelen.

Takenplaatje rekent vervolgens een aantal gegevens per module uit en laat deze zien in het overzicht.

  • Bij fase, budget, mv en budgetregel vindt u de door u gemaakte keuzen.
  • Bij #st staat het aantal door u ingevoerde studenten.
  • Bij norm wordt op basis van de gekozen budgetregel en het aantal studenten uitgerekend hoeveel maximaal aan uren mag worden uitgegeven aan deze module.
  • Bij inzet is het totaal aan uren uitgerekend dat tot nu toe aan docenten is toegekend om onderwijs te verzorgen in deze module.
  • Bij over staat het aantal uur dat nog besteed mag worden. Een negatief getal betekent hier dus dat er teveel aan de module is uitgegeven.

Dit overzicht waarin precies is aangegeven of modulen nog binnen budget zijn is een zeer krachtig stuurinstrument voor inzetcoördinatoren!

Kopieren van bepaalde gegevens binnen een selectie

Door te klikken op resp. fase, budget, mv of #st worden de gegevens van de eerste regel gekopieerd naar alle andere regels binnen de selectie.

Pas hiermee wel op: er wordt geen waarschuwing gegeven en gekopieerd is gekopieerd.